Ontbijt bezorgen Duiven

header image

Ontbijt

Brood is de basis van ons ontbijt, een citaat van onze huisbakker Menno:

 

Mijn brood wordt niet gebakken in met takkenbossen gestookte steensovens, maar in hypermoderne gasgestookte heetwaterovens van 6000 kilo per stuk. Op een composietstenen vloer. Ik struin niet iedere ochtend over de Veluwe, op zoek naar takken van berk, wilg of populier van de juiste dikte. Om mijn gemetselde bakstenen oven mee te stoken zodat er zo'n mooi subtiel houtaroma aan mijn brood komt. Ik ontken de romantiek hiervan beslist niet. Maar het stoken van een oven met hout helpt niet bij het maken van lekker brood. Integendeel het wordt een stuk lastiger. 

 

 

Lunch

Toen ik bij een voorgaand bedrijf werkte wilde mijn collega's op zoek naar een alternatief voor het brood van Menno, waarom weet ik eigenlijk nog steeds niet. Als grootste fan van zijn brood ging dit mij aan het hart en ik opperderde dat ik dit brood bij iedere test er direct uit zou halen. Dat wilde ze nog wel eens zien en ze organiseerden een blindproeverij met tien verschillende broden. Bij het proeven begon ik al snel te zweten, meerdere broden staken er met kop en schouder boven uit. Daar ging ik met mijn grote bek en ik begon mezelf al een beetje in te dekken voor de komende nederlaag. Met frisse tegenzin vulde ik het formulier in, brood één en zes een 9,5 en brood zeven een 10. Bij de overige broden vulde ik een 1 in voor de moeite, dat ze het uberhaupt brood durfde te noemen. Als snel kwam het schaamrood bij mijn collega's op de wangen. Om zeker te weten dat ik niet met een toevallige gok in de roos zou schieten hadden ze drie verschillende broden van Menno aan de proeverij toegevoegd. En natuurlijk waren dit de broden één, zes en zeven. Het brood wat ik overigens een 10 gaf werd bij mijn collega's ook goed gewaardeerd en staat tot op de dag van vandaag bij ons op de kaart...

Patisserie

Hier hebben we door de jaren wel een dingetje van gemaakt. De ingrediënten zijn ook hier weer onze troef. Met de allerbeste ingrediënten gaat het bakken bijna vanzelf, maar misschien moet je het resultaat gewoon zelf komen beoordelen.....